Az Apple föltalálta a kerek sarkú négyszöget

Írta: Tüskés Zoltán - 2012. 11. 09. 11:06

A közelmúltban heves viták folytak arról, hogy a Samsung valóban megsértette-e az Apple szellemi tulajdonához fűződő jogokat, amikor hasonló alakú eszközöket gyártott. D670,286-os számú védjegy meghatározza az első Ipad alapvető formáját, ami a mellékelt ábrán is látható. A szaggatott vonalak csak illusztrációs célt szolgálnak, de nem is az a védjegy kulcsa, hanem a lekerekített sarkú téglalap.

Az Apple már most is számos szabadalmat birtokol, ami az iPhone-nal és az iPaddel összefüggésbe hozható: ilyen például a Home gomb, a hátlap kontúrja, a keret alakja vagy az oldalsó profil. A most bejegyzett szabadalom a készülék kerületének méretére is vonatkozik, ami abból a szempontból érthetetlen, hogy ezúttal nem egy ergonómiai sajátosságról, hanem egy konkrét geometriai formáról van szó. Egyelőre nem tisztázott, hogy az Apple azt tervezi-e, hogy fölhasználja a versenytársai ellen a bejegyzett szabadalmat, de az elmúlt hónapok bírósági csatározásait elnézve ez nem tűnne meglepő lépésnek.

Mégtöbb hír

TOTAL DANCE FESTIVAL 2015

„A fesztivál mottója: tavaszi zsongás. Higgyék el, ez valóban az lesz!”

Varga Zsolt – UFO Update

Még több fény, még több táncos, egyedülálló színpad és látványtechnika, 3D-s virágok, soha nem látott akrobatikus show, két jubiláló, két egymással versengő fellépő, egy 15 év után először hallott csapat, meglepetéstorta, üzenetek a nagyvilágból és a megerősített ígéret: Emeljük a tétet!

Tovább olvasom...

Sandy megihlette a horrorfilmeseket is

A Sandy hurrikán tombolása a cápafetisiszta horrorfilmeseket is megihlette: a Sharktopus, aDinoshark és a Cinematrixon is bemutatott Sand Sharks után itt a gyilkos cápákat hajigáló szörnytornádó, a Sharknado!

Tovább olvasom...

Hetven éven belül eltűnhet a kávé

A klímaváltozás miatt hetven éven belül szinte teljesen kihalhat a világ legnépszerűbb kávéfajtája, az arabica. A becslés olyan szempontból konzervatívnak mondható, hogy a prognózis nem számol az erdőirtások hatásaival, a betegségekkel és a kártevőkkel sem. A kávéárak pedig már most is az egekben vannak.

Tovább olvasom...