Két lábbal a földön Egy 14 éves kislány segélykiáltása

Írta: Admin - 2016. 12. 10. 04:44

Kedves Alapítvány!

Kérem, segítsenek abban, hogy ne vágják le a lábamat!

Petra

 

 

 

P. Petra bal lábában, 2013-ban csontrákot diagnosztizáltak. A kemoterápiás kezeléseket a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán végezték, azonban az agresszív daganat kiújult és a helyzet egyre kilátástalanabb lett.

 

Az onkológusok és az Ortopédiai Klinika professzorának egybehangzó, írásos véleménye az, hogy a daganat elhelyezkedése miatt kizárólag a combközéptől történő amputáció jöhet szóba megoldásként. 

Ez a kijelentés sokkolta a kislányt és családját, azonban az amputációt, mint gyógymódot nem tudták elfogadni. Kell hogy legyen egy olyan hely a világon, ahol bármilyen technikával is, de Petra lába megmenthető, ezért intenzív kutatásba kezdtek, mely meghozta gyümölcsét.

 

Egy brassói magánklinika igazgatója, aki nem mellesleg ortopédiai sebészprofesszor, felajánlotta segítségét. Konzíliumot hívott össze, érsebészekkel egyeztetett, melynek eredményeképpen úgy döntött, hogy elvégzi a végtagmegtartó műtétet. Most már csak egy hiányzott: a pénz. Noha a kinti orvos team lemondott a munkadíjról, de még így is közel másfél millió forintot kellett kifizetni a kórházi szakellátásért. Ez az összeg meghaladta a család anyagi lehetőségét.

 

Az utolsó mentsvár most is a Gyermekrák Alapítvány volt. Ők már korábban több százezer forinttal segítették a kezeléseket. Az édesanya segélykérő levele mellé csatolta lánya gyerekbetűkkel írt, szívfacsaró kérését. (lásd fent) A megoldás az egymillió-háromszázhatvanháromezer-ötszáznegyven forint volt.

 

Az alapítvány azonnal kifizette a teljes összeget.

 

Petra 2016. október 9-én, a magyar diagnózisok ellenére, két lábon!!! hagyhatta el a brassói magánklinikát. Ma már testvérével és szüleivel boldogan várja a karácsonyi ünnepeket.

 

 

 

 

Mégtöbb hír

Két lábbal a földön Egy 14 éves kislány segélykiáltása

Kedves Alapítvány!

Kérem, segítsenek abban, hogy ne vágják le a lábamat!

Petra

 

 

 

Tovább olvasom...

Új szuperföldre bukkantak a csillagászok

Új bolygót fedeztek fel brit és német csillagászok egy csillag lakhatósági zónájában: a HD 40307g katalógusjelű planéta negyvennégy fényévnyire van, tömege a Föld hétszerese.

Tovább olvasom...

Az Apple föltalálta a kerek sarkú négyszöget

A közelmúltban heves viták folytak arról, hogy a Samsung valóban megsértette-e az Apple szellemi tulajdonához fűződő jogokat, amikor hasonló alakú eszközöket gyártott.

Tovább olvasom...