Két lábbal a földön Egy 14 éves kislány segélykiáltása

Írta: Admin - 2016. 12. 10. 04:44

Kedves Alapítvány!

Kérem, segítsenek abban, hogy ne vágják le a lábamat!

Petra

 

 

 

P. Petra bal lábában, 2013-ban csontrákot diagnosztizáltak. A kemoterápiás kezeléseket a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán végezték, azonban az agresszív daganat kiújult és a helyzet egyre kilátástalanabb lett.

 

Az onkológusok és az Ortopédiai Klinika professzorának egybehangzó, írásos véleménye az, hogy a daganat elhelyezkedése miatt kizárólag a combközéptől történő amputáció jöhet szóba megoldásként. 

Ez a kijelentés sokkolta a kislányt és családját, azonban az amputációt, mint gyógymódot nem tudták elfogadni. Kell hogy legyen egy olyan hely a világon, ahol bármilyen technikával is, de Petra lába megmenthető, ezért intenzív kutatásba kezdtek, mely meghozta gyümölcsét.

 

Egy brassói magánklinika igazgatója, aki nem mellesleg ortopédiai sebészprofesszor, felajánlotta segítségét. Konzíliumot hívott össze, érsebészekkel egyeztetett, melynek eredményeképpen úgy döntött, hogy elvégzi a végtagmegtartó műtétet. Most már csak egy hiányzott: a pénz. Noha a kinti orvos team lemondott a munkadíjról, de még így is közel másfél millió forintot kellett kifizetni a kórházi szakellátásért. Ez az összeg meghaladta a család anyagi lehetőségét.

 

Az utolsó mentsvár most is a Gyermekrák Alapítvány volt. Ők már korábban több százezer forinttal segítették a kezeléseket. Az édesanya segélykérő levele mellé csatolta lánya gyerekbetűkkel írt, szívfacsaró kérését. (lásd fent) A megoldás az egymillió-háromszázhatvanháromezer-ötszáznegyven forint volt.

 

Az alapítvány azonnal kifizette a teljes összeget.

 

Petra 2016. október 9-én, a magyar diagnózisok ellenére, két lábon!!! hagyhatta el a brassói magánklinikát. Ma már testvérével és szüleivel boldogan várja a karácsonyi ünnepeket.

 

 

 

 

Mégtöbb hír

Sandy megihlette a horrorfilmeseket is

A Sandy hurrikán tombolása a cápafetisiszta horrorfilmeseket is megihlette: a Sharktopus, aDinoshark és a Cinematrixon is bemutatott Sand Sharks után itt a gyilkos cápákat hajigáló szörnytornádó, a Sharknado!

Tovább olvasom...

Egy szíriai forradalmár története Budapestről

Mohameddel egy kis belvárosi étteremben futottunk össze, évek óta ismerjük egymást. Még korábban azt ígérte, hogy mesél a felkelésről.

Tovább olvasom...

Fergeteges buli a '90-es évek sztárjaival

16 magyar előadó (köztük egy „total nem dance” duó), 11 táncos, 2 világbajnok, egy külföldi skype-, és egy dél-koreai videoüzenet, FLM Update, DJ, retro hangulat, neon mignon, popcorn, vattacukor, mini hamburger és borszörp csatos üvegben - ez a koktél várta csütörtökön az újságírókat a Total Dance Festival sajtótájékoztatóján a Stereo Chef-ben.

Tovább olvasom...