Hetven éven belül eltűnhet a kávé

Írta: Tüskés Zoltán - 2012. 11. 09. 11:09

A klímaváltozás miatt hetven éven belül szinte teljesen kihalhat a világ legnépszerűbb kávéfajtája, az arabica. A becslés olyan szempontból konzervatívnak mondható, hogy a prognózis nem számol az erdőirtások hatásaival, a betegségekkel és a kártevőkkel sem. A kávéárak pedig már most is az egekben vannak. Egy tanulmány szerint hetven éven belül teljesen eltűnhet a világ legnépszerűbb kávéfajtája, a kávégyártás alapanyagaként számon tartott arabica. A brit Királyi Botanikus Kertek kutatói etióp tudósokkal együttműködve készítették el a kávé sorsával foglalkozó tanulmányt, majd megállapították, hogy az arabica még az évszázad vége előtt kihalhat a klímaváltozás miatt.


Mégtöbb hír

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye

Az Apple föltalálta a kerek sarkú négyszöget

A közelmúltban heves viták folytak arról, hogy a Samsung valóban megsértette-e az Apple szellemi tulajdonához fűződő jogokat, amikor hasonló alakú eszközöket gyártott.

Tovább olvasom...

Sandy megihlette a horrorfilmeseket is

A Sandy hurrikán tombolása a cápafetisiszta horrorfilmeseket is megihlette: a Sharktopus, aDinoshark és a Cinematrixon is bemutatott Sand Sharks után itt a gyilkos cápákat hajigáló szörnytornádó, a Sharknado!

Tovább olvasom...