Fergeteges buli a '90-es évek sztárjaival

Írta: Admin - 2014. 11. 18. 16:13

16 magyar előadó (köztük egy „total nem dance” duó), 11 táncos, 2 világbajnok, egy külföldi skype-, és egy dél-koreai videoüzenet, FLM Update, DJ, retro hangulat, neon mignon, popcorn, vattacukor, mini hamburger és borszörp csatos üvegben - ez a koktél várta csütörtökön az újságírókat a Total Dance Festival sajtótájékoztatóján a Stereo Chef-ben.

Korhű környezetben és kellékek között kapott ízelítőt a média a november 22-i fesztiválból. Az előadók egymás után, slágerdalaik kíséretében érkeztek, majd osztottak meg érdekességeket, sztorikat, érzéseket a ’90-es évekből vagy jelenlegi életükről.

Náksi Attila – Betty Love

A ’90-es évek számunkra úgy telt el, mint egy pillanat. Fellépések, koncertek - folyamatosan úton voltunk. Az egyik kedvenc sztorim is pontosan érzékelteti, hogy milyen állapotok uralkodtak a fejünkben. Szegeden játszottunk a Tisza Gyöngyében, azaz játszottunk volna, de eltévedtünk és kicsit elveszetten álltunk az éjszakában, amikor arra jött egy járókelő. Sofőrünk letekerte az ablakot és feltette az értelmes kérdést: „Elnézést, a Duna melyik oldalán van a Tisza Gyöngye? – mesélte nevetve Náksi Attila.

Kozmix

Lala: Fúj, utálom a retrót - indítja a visszaemlékezést nevetve. Csoda, hogy túléltük a ’90-es éveket. Viccet félretéve, nagyon örülök, hogy 19 évet tudhatunk magunk mögött. Néha el sem hiszem, hogy ennyi ideje vagyunk a pályán. Szinte az összes Total Dance Festival-on ott voltunk…

Hozsó: De az egyiket majdnem lekéstük. Munkamániásak vagyunk vagy mindent az utolsó pillanatra hagyunk, ezt ki-ki döntse el, a lényeg, hogy igazítani akartunk egy kicsit az intrón, és nem nagyon zavart bennünket, hogy a party már elkezdődött. Bőszen kevertünk a város másik végén, amikor hívtak, hogy 10 perc múlva jelenésünk van a színpadon…

Lala: Ha november 22-én nem érnénk oda időben, akkor tudjátok, hol kell minket keresni...

Zoltán Erika

25 éves vagyok, és ez nem az életkorom. Igaz, ha a pályafutásomat veszem, akkor lassan ünnepelhetem a 30-at is, de ez előbbi nagyon kedves számomra, hiszen 1990-ben kötöttem össze az életemet - a munkában és a magánéletben - párommal, Kátai Robival, és ekkor alapítottuk a tánciskolát is. Eddig minden Total Dance Festival-on ott voltunk, most is gőzerővel készülünk, mert ez óriási kihívás. A tánc ma már szinte megszokott kelléke a színpadi show-nak, ezért nagyon nehéz újat mutatni. Mi azért megpróbáljuk. 1986 óta feketében lépek fel, valahogy hozzám nőtt ez a szín, de most úgy éreztem, megérett az idő egy kis fehérre. A többi legyen meglepetés…

UFO

Varga Zsolt: Nagyon boldog vagyok, mert nekünk ez a fesztivál egyben családi party is. Közel egy hónapja házasodtam, Szidi az UFO Update új énekese, de emellett ott lesz a színpadon a fiam és a lányom is. Ez fantasztikus érzés. Szerettem a ’90-es éveket, fellépések, koncertek, nagy volt a tempó akkoriban, de ez most egészen más. A tempó most sem kisebb, hiszen az UFO fellépése mellett egy látványos tanc show-val is készülünk, viszont ezúttal teljesen más érzések kavarognak bennem. Látni, hogy együtt van a család és a gyermekeim teljes erőbedobással készülnek az eseményre, óriási lökést ad nekünk.

Animal Cannibals

Qka MC: Igen, idén vagyunk 25 évesek, de utáljuk ünnepelni magunkat, pláne, hogy rengeteg zenekar, előadó szintén idén ünnepel. Szeretnénk kilógni a sorból…

Ricsipí: Ezért, majd a 25,3-at tartjuk.

Qka MC: Mi vagyunk az egyetlen együttes a mezőnyben, akik totál nem dance zenét játszanak. Nem is tudom, mit keresünk itt! Igaz, máig nem értjük azt sem, hogy 1999-ben, miért mi kaptuk az Aranyzsiráf díjat Dance kategóriában!

Ricsipí: 20 éve várok arra, hogy felléphessünk a Total Dance Festival-on. Egyszer már majdnem ott voltunk, a plakátra is felkerültünk, csak épp azt felejtették el megkérdezni, hogy ráérünk-e? Most viszont végre itt leszünk és életünk legjobb dalait fogjuk énekelni. Mind a kettőt.

DJ Dominique (Várkonyi Attila)

Számunkra ez több mint egy fellépés. Akkoriban valóban hajtottunk rendesen, de a lényeg, hogy összetartottunk, szerettük, tiszteltük egymást. Lehet, hogy rózsaszínnek hangzik, de nekünk ez a valóság. És ez volt a rajongóinknak is, mert a kisugárzásunk átragadt rájuk. Talán ezt az érzést keresik, amikor egy ilyen fesztiválra eljönnek. Nagyon remélem, hogy november 22-én ismét rátalálnak, mert mi továbbra is egyben vagyunk, és gőzerővel készülünk egy felejthetetlen bulira. Sztori a ’90-es évekből? Az egyik kedvencem, amikor a görögországi fellépésünkön az egyik előadó kimászott a busz ablakán, majd bulizni kezdett a jármű tetején. Ez még hagyján, csak nem tudott lejönni. Egy teherautót kellett keríteni, ami odahúzott a busz mellé, hogy az akrobatánk lemászhasson.  Á, nem késtünk sokat emiatt…”

Splash

Ősz Balázs: Folyamatosan előkerül ez a sikersztori rólunk és a német producerről, aki felfigyelt ránk és a "Tedd fel a kezedet" című dalunkra. Ami igazán megfogta, az a magyar közönség reakciója volt. Mindenki őrületes tombolásba kezdett a dal hallatán, amúgy ez a mai napig így van. Minden kéz a magasba emelkedik és félelmetes érzés, amikor több ezer ember egyszerre énekli a dalunkat! Az akkori német kiadó végül jogi viták miatt nem jelentette meg a slágerünket külföldön, de a mai napig őrzök egy maxit tőlük, ezt még elküldték. Utólag sajnálom, de a lényeg, hogy a Total Dance Festival-on a magyar közönség újra tombolhasson a dalra!

Sári Évi: Sokan azt hiszik, hogy a Splash után indultam el a színészi pályán, de ez tévedés, mert 18 éves korom óta játszom. A Splash később jött, mégis sokan innen ismernek. Szerencsére mostanában elég sokat játszom a színházban is, Mamma Mia!, Vámpírok bálja, Nyitott ablak, Poligamy, Macskák, szóval nem unatkozom, emellett pedig gőzerővel készülünk a Total Dance Festival-ra is, sőt Balázzsal egy új Splash-nóta előmunkálatait is elkezdtük. Tavasszal már mutatunk belőle valamit! 

Üdvözlet Miamiból!

A külföldi sztárok a koncert napján tartanak sajtótájékoztatót, de azért a Stereo Chef-ből sem hiányozhattak. A La Bouche frontemberét, Lane McCray-t, Várkonyi Attila skype-on keresztül varázsolta a Stereo Chef-be. McCray, aki épp Miamiban autózott az interjú alatt, elmondta, hogy szeret Magyarországra jönni, legutóbb Debrecenben lépett fel, de turistaként is megfordult itt. Az énekes szerint óriási a magyar közönség, és rengeteg energiát adnak, mert az, hogy végigbulizzák, éneklik a koncerteket, még jobb teljesítményre ösztönzi az előadókat is. Amerikában csak az új dalokért rajonganak, de szerencsére az európai emberek szívében kiemelt helyen vannak a korábbi slágerek is - mondta az új énekesnővel felálló La Bouche vezér.

Sztárrajongó Dél-Koreából!

Egy dél-koreai videoüzenet igencsak nagy meglepetést okozott a magyar fellépők körében. Han Szujon színésznőről, az egyik legnépszerűbb koreai szappanopera sztárjáról ugyanis kiderült, hogy nagy rajongója a ’90-es évek zenéjének, a magyar együttesek dalait pedig a mai napig örömmel hallgatja. Takarítónő, Megtalállak még, Kérek egy kulcsot a szívedhez, Szükségem van rád, csak néhány dal a művésznő kedvencei közül, aki nagy meglepetésre magyarul üzent és kívánt sok szerencsét a fellépőknek. Amint a beszédéből kiderült, Han Szujon 9 évig élt Magyarországon, és a mai napig kuriózumnak számít hazájában, ha egy castingon a „különleges adottság, képesség” kategóriába azt írja: beszélek magyarul.

TOTAL DANCE Tánckar - Fergeteges tánc show

Varga Zsolt, az UFO frontembere, nem csak előadóként, hanem tánckoreográfusként és művészeti vezetőként felel a Total Dance Festival táncos produkcióiért. Két koreográfussal, a fiával, Zsoltival és Retóval próbálják majd lenyűgözni a rajongókat. A party hangulatát ezúttal 11 táncos csillantotta meg az étteremben. A gyönyörű lányok mellett egy breakdance csoport tette tiszteletét, köztük egy világbajnokkal, Filkóházi Zoltán "Filivel", akik szuperhősök jelmezébe bújva hívták fel magukra a figyelmet.

Szuperhős koktél a kanálban

Garamvölgyi Krisztián többszörös világbajnok, likőrnagykövet és mixer, illetve a Stereo Chef Restaurant and Club bármenedzsere egy különleges koktéllal kínálta az előadókat, a szervezők pedig, Krisztián saját fejlesztésű, csatos üveges borszörpjével lepték meg a sajtó munkatársait.

FLM újragombolva

Az esemény záró meglepetését az FLM együttes megjelenése okozta, amely igencsak rég hallatott magáról. Az új felállás: Hoffer Dani és Kenéz-Radics Gábriel. A „Rólad álmodom” című egykori FLM-sláger új feldolgozása kifejezetten ígéretesnek tűnt, a formáció tagjait az előadók is nagy tapssal jutalmazták.

Hoffer Dani: Úgy izgultam a mai fellépés előtt, mint egy kezdő. Előjöttek a régi érzések, minden, ami hiányzott ebből a korszakból. Más utakra vitt az élet, s bár nem szakadtam el a zenétől, azért egyéb fontos dolgokba is belekóstolhattam. Jó itt lenni újra és már nagyon várom a fesztivált. Amúgy korábban el sem tudtam volna képzelni, hogy Előd nélkül lépjek fel, hiszen ő volt a csapat arca, frontembere. Egy magánéleti fordulópont után rádöbbentem, hogy hiányzik a zenekar, a fellépés, és mivel Elődnek más irányba mozdult az élete, ezért elfogadtam a menedzsment tanácsát és elkezdtük Gábriellel a közös munkát. Úgy érzem, jó úton haladunk. A fesztiválon még a régi nagy slágereinket hallhatja a közönség, de ez a találkozás egyben valaminek a kezdete, nem ér véget a party-val. Jövőre új dalokkal szeretnénk meglepni a közönségünket.

Kenéz-Radics Gábriel: Gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy itt most felléphettem, hiszen  köztudottan nagy FLM-rajongó voltam. Az is érdekes, hogy Danival a karaoke korszakunkból nagyon jól ismertük egymást, de nem gondoltuk volna, hogy egyszer valaki felveti: próbáljátok meg együtt is. Nem volt kérdés, hogy melyik számmal indítunk. Amikor Dani rákérdezett, én leültem a zongorához és elkezdtem játszani a Rólad álmodom című dalt. 

Mégtöbb hír

Végleg elhallgat a Neo FM

A rádió jelenlegi tulajdonosa, Medveczky Mihály ma reggel jelentette be, hogy a rádió november 9-én éjfélkor befejezi a műsorkészítést. Medveczky nem zárkózott el attól, hogy a Neo FM valamilyen formában a jövőben is hallgatható legyen, de az biztosnak látszik, hogy erre nem a megszokott formában és frekvencián kerül sor.

Tovább olvasom...

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye

Az Apple föltalálta a kerek sarkú négyszöget

A közelmúltban heves viták folytak arról, hogy a Samsung valóban megsértette-e az Apple szellemi tulajdonához fűződő jogokat, amikor hasonló alakú eszközöket gyártott.

Tovább olvasom...